Condiţii extreme


Nadejda Sloboda de-abia îşi putea ţine în frâu entuziasmul. Tocmai auzise despre Isus printr-o emisiune radio din Europa. Fiind printre primii creştini ruşi din satul ei, îşi dorea foarte mult să poată să le spună prietenilor ei despre Dumnezeul care îi schimbase în mod miraculos inima. Dar ştia că autorităţile locale interziseseră cu stricteţe orice discuţie  despre Dumneu sau creştinism.

În ciuda acestui fapt, Nadejda nu şi-a putut reţine entuziasmul şi în curând o biserică a luat naştere în zonă. Atunci când poliţia nu a mai putut să împiedice creşterea bisericii, chiar şi blocând drumurile, ei au arestat-o pe Nadejda şi au condamnat-o la patru ani de închisoare.

Cei cinci copii ai ei au fost duşi cu forţa la un internat cu o propagandă ateistă puternică, lucru care a tulburat-o foarte mult pe Nadejda. Dar s-a simţit mai aproape de Dumnezeu mai mult ca niciodată şi a continuat să spună despre Cristos chiar şi deţinuţilor din închisoarea în care era ţinută.

Pentru că nu a încetat să vorbească despre credinţa ei, a fost pusă într-o celulă izolată şi neîncălzită, pentru două luni. Era mijlocul iernii şi nu i s-a permis să aibă în celulă nici măcar o saltea sau un pat; trebuia să doarmă pe podeaua îngheţată.

După ce s-a  întors în celula comună, ceilalţi prizonieri au întrebat-o cum a reuşit să reziste atâta timp. Ea a răspuns: ” Adormeam pe podeaua rece de ciment, încrezându-mă în Dumnezeu şi totul se încălzea în jurul meu. Mă odihneam în braţele lui Dumnezeu.”

Traducere din ” Extreme Devotion” – “The Voice of the Martyrs”


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s