Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Bahrain


Bahrainul este o ţară mică, situată pe o insulă între peninsula Qatar şi Arabia Saudită. Deşi extracţia şi rafinarea petrolului reprezintă baza economiei acestei ţări, în ultimii ani, Bahrainul a devenit un centru bancar internaţional din Golful Persic. Datorită acestui fapt, mai mult de 50% din forţa de muncă este formată din muncitori şi specialişti străini.

Deşi în privinţa libertăţilor religioase, Bahrainul este mai deschis faţă de multe alte ţări vecine din Golful Persic, libertăţile creştinilor sunt încălcate şi deseori restricţionate. Legea islamică Sharia, este legea fundamentală după care a fost întocmită constituţia acestei ţări şi după care autorităţile iau decizii, iar majoritatea cetăţenilor acestei ţări sunt musulmani sunniţi fundamentalişti.

În Bahrain nu poate avea loc o întrunire publică fără o autorizaţie prealabilă primită din partea autorităţilor. În acelaşi timp, autorităţile interzic literatura creştină şi blochează accesul la site-urile creştine. Creştinii care se întorc la Domnul Isus sunt persecutaţi de către prieteni şi familie. Datorită acestei situaţii mulţi creştini se adună în secret sau acceptă să plătească preţul.

În 2008, ca răspuns al solicitării papei Benedict al -XVI-lea, regele Bahrainului,  Hamed Bin Eisa, a oferit un teren pe care s-a construit o biserică catolică. Subliniind generozitatea regelui şi reprezentanţii evanghelicilor au solicitat atribuirea unui teren pentru construirea unei biserici evanghelice.

Rugaţi-vă pentru:

  • respectarea libertăţilor religioase în Bahrain;
  • creştinii care se adună în secret;
  • atribuirea unui teren pentru construcţia unei biserici evanghelice.

Sursa: Resurse Creştine

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s