Roditoare în mijlocul încercărilor


RODICA  VOLINTIRU este  născută în România, dar locuieşte în Canada de 19 ani  împreună cu soţul ei Marian şi cei 4 copii.

Rodica s- a născut într- o familie cu 10 copii, cu toţii crestini. De- a lungul vieţii ei a trecut prin multe încercări, păcate , dezamăgiri, singurătăţi,  întristări de tot felul… Cel rău a urmărit să- i ia viaţa de mai multe ori, chiar având  tendinţe de sinucidere… Dar, DUMNEZEUL CEL ATOTPUTERNIC, care i- a dat viaţă a avut un plan minunat pentru viaţa ei şi întotdeauna a salvat- o. În 1993, prin providenţa divină a plecat în vizită la sora ei în Canada, unde Domnul i- a schimbat radical viaţa. Tot acolo s- a şi căsătorit şi a rămas acolo. În acest timp are multe experienţe  cu Dumnezeu, care a aprins un foc în inima ei , o pasiune pentru  Domnul ISUS şi Împărăţia LUI. Domnul  a chemat- o la o viaţă de consacrare prin  post şi rugăciune pentru naţiuni şi mai ales pentru ROMÂNIA. La îndemnul DOMNULUI, din 2007, ea împreună cu soţul, vin în fiecare vară (2- 3luni) în misiune, ca să slujească  în România şi alte ţări.
                                                              *****
Pasiunea mea este DUMNEZEU şi Împărăţia LUI.  Aceasta include: pasiune pentru ISUS , pentru rugăciune, pentru închinare, pentru  CUVÂNTUL LUI, pentru vestirea Evangheliei, pentru  ajutorarea celor în suferinţă, pentru întărirea BISERICII LUI HRISTOS, pentru  a lua CRUCEA şi a- L urma pe Domnul   meu, pentru A PETRECE TIMP CU DUMNEZEU la picioarele LUI.
Viaţa aceasta este plină de surprize , de încercări, de necazuri ,de bucurii… Cum să RODEŞTI în mijlocul suferinţei???Când privim la noi , la toate necazurile, lipsuri, boli, certuri, divorţuri, copii  neascultători… etc. etc, cum să te bucuri? Cum să RODEŞTI?? Când să mai ai timp şi pentru  alţii?
Cu siguranţă că ai multe întrebări: “De ce îngăduie Domnul  să trec pe aici? De ce Domnul nu- mi răspunde la rugăciuni? De ce Domnul nu mă vindecă? De ce soţul , copilul, … nu se pocăieşte, căci am postit, m- am rugat… ? De ce nu pot scăpa de aceste păcate, adicţii, amărăciuni, nemulţumiri  din viaţa mea?” Şi lista poate continua.  Slăvit să fie Domnul  Isus căci doar la EL găsim: iertare, ajutor, TRANSFORMARE, ca apoi să– L slujim şi  să RODIM spre slava LUI.
În  Romani 12;1-2, Domnul ne spune cum să începem. Avem nevoie de o transformare a MINŢII, A GÂNDURILOR, A VORBELOR, A  ACŢIUNILOR, A INIMII. Toate acestea se pot transforma prin CUVÂNTUL DOMNULUI, RUGĂCIUNE, ÎNCHINARE , SMERENIE, POST, etc.
Avem nevoie de a ne schimba felul vechi de a gândi, de a vedea pe Dumnezeu  şi dragostea Lui, de a înţelege că EL are un plan măreţ cu fiecare din noi (Isaia 43: 18- 19;  Ieremia 29:11- 14).
Avem nevoie de o RADICALĂ DECIZIE, DE DISCIPLINĂ , DE DETERMINARE, DRAGOSTE PENTRU DUMNEZEU. Când căutăm mai întâi:  FAŢA LUI, Împărăţia Lui, voia Lui, Cuvântul Lui, cu siguranţă că vom experimenta minunile Lui şi vom RODI pentru EL. Cum?   Avem  pace în mijlocul furtunii, bucurie în încercare, perseverenţă cu credinţă în rugăciune, ÎL lăudăm pe Domnul şi Îi mulţumim chiar când nu înţelegem, chiar când lacrimile curg pe obraz, ajutăm pe cei în necaz , chiar dacă şi eu sunt tot acolo, dar acum o fac din inimă pentru că îi înţeleg mai bine . Avem nădejde în promisiunile Domnului că va veni în curand şi vremea izbândei, a răspunsului. Până atunci , ALEG SĂ MĂ ÎNCRED ÎN DOMNUL să declar Cuvântul Lui şi  să- L laud neîncetat.
De citit: 2 Corinteni 4: 16- 18 ;1 Petru 5: 7- 10; 1 Petru 2: 19- 23 ; Iacov 1: 2- 4; Psalmul 84: 5- 7 ; Romani 8: 18; Evrei 12: 10 .
IOSIF – Geneza 41: 52
El a avut 2 copii: Manase- ” uitare”  şi  Efraim – ” rodire”  (” Dumnezeu  m- a făcut RODITOR  în ţara întristării mele”).
Dumnezeu  a fost cu Iosif prin toate încercările lui. El a fost o binecuvântare pentru toţi, adică a RODIT. Prin aceasta Dumnezeu a fost onorat şi Şi- a dus la îndeplinire planul Său . Dar în Psalmul 105: 17- 21 vedem TESTUL lui.
Oricare îţi este problema, încercarea, suferinţa, adu- ţi aminte că Domnul este de partea ta, că numai  EL vrea să te înveţe nişte lecţii spirituale, ca să creşti la starea de om mare în Hristos.  Eşti aurul prea preţios pentru EL , dar te  trece prin foc ca să cureţe zgura . În locurile secetoase se formează caracterul . După ce ieşi din încercare, Domnul se poate încrede în tine şi te va folosi la un alt nivel ca să rodeşti spre slava Lui. Apoi, când din nou va veni seceta, tu vei îndrăzni să semeni şi rodul tău va fii însutit ( Geneza 26: 12).
Domnul  ne vrea cu gelozie pentru  EL . Numai  în  intimitatea cu EL , putem să aducem ROADĂ.
IOAN 15:5 – ”  Cine  ramane in Mine  si in cine  raman EU  aduce  mult  ROD; caci despartiti de Mine nu puteti face nimic”
IOAN 15: 8 – ” Dacă aduceţi mult ROD , prin aceasta TATĂL  Meu va fi proslăvit”
Care este scopul nostru  pe acest pământ?? Ca prin tot ce facem Dumnezeu să fie  GLORIFICAT!

One thought on “Roditoare în mijlocul încercărilor

  1. Ma bucur nespus pentru acest balsam pentru suflet ,am fost binecuvintata chiar sa o intilnesc pe RODICA anul acesta ,e minunata si curajul de a iesi in fata si sa vorbeasca cu atita clocot despre relatia ei cu DUMNEZEU fara sa-i fie teama ca mintile religioase o critica si poate chiar pritenii sa-i intoarca spatele ,m-a facut sa-mi doresc si eu acel clocot al inimi pentru DUMNEZEU ,sa aprinzi pasiune in mijlocul greutatilor este lucrarea lui DUMNEZEU ,multumesc RODICA PENTRU CA NU AI RENUNTAT CINDTI-A FOST GREU PENTRU CA AZI MI-AI FOST LUMINA !!!!!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s