Posted in De' ale mele!!!

Crestinism de Sarbatori !


Un an intreg tratam cu superficialitate mersul la Biserica, dar de Sarbatori, dintr- o data, devenim interesati. Bineinteles, pana trece aceasta perioada a Sarbatorilor.

Un an intreg cheltuim o gramada de bani pentru interesele noastre care, de multe ori, nu sunt necesitati, ci mofturi. Iar de Sarbatori, dintr- o data, devenim oameni buni care vrem sa facem binefaceri, si daca se poate, sa se bata si toba este mai bine…

Un an intreg ne tratam unii pe altii cu dispret si ne certam la orice provocare, dar in preajma Sarbatorilor, dintr- o data, cuvantul IARTA- MA ( rostit superficial) apare si el pe buzele noastre pentru ca apoi, sa o luam de la inceput.

Un an intreg trecem unii pe langa altii fara interes, cu indiferenta, dar culmea.. De Sarbatori, dintr- o data, ne amintim ca existam, ne uram ” Sarbatori Fericite !”, dam mainile si se blocheaza retelele de atatea mesaje ca apoi, aceeasi indiferenta sa o ia de la capat.

Un an intreg se scurge in asa fel incat zilele din el sunt monotone, nu sunt zile speciale, iar Sfintele Sarbatori le tratam ca si cum toate zilele din an ar fi facute pentru ele, uitand ca Dumnezeu a facut fiecare zi speciala cu farmecul ei.

Suntem asa de puternici incat prin aceste atitudini inchidem gura constiintei sau suntem asa de insensibili incat constiinta, oricat ar striga ca nu- i buna atitudinea noastra, noi nu mai auzim nimic ?

Suntem crestini care practicam crestinismul in fiecare zi sau suntem crestini care practicam crestinismul doar de Sarbatori ?

de Silviu Luncan

Advertisements

Author:

Sunt visul din inima Lui devenit realitate !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s