Primăvara din sufletul nostru !


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pentru că în sufletul meu este veşnic primăvară, chiar dacă afară este un ger de crapă pietrele.

Cu toţii suntem bucuroşi de venirea primăverii.

În sfârşit, am scăpat de gerul cumplit al iernii, acum bucurându- ne de răcoroasa primăvară. Este foarte plăcut să zăreţti păsărelele cântând din nou la ferestrele oamenilor; să vezi floricelele ieşind din nou de sub plapuma umedă a pământului. Cerul este plin de nori pufoşi ca neaua şi, arătând albastru ca marea.

Copacii sunt din nou plini de viaţă ,desmorţindu-se parcă de gerul ce îi cuprinsese iarna trecută şi, din nou, plini de flori frumos colorate şi parfumate.

Gospodarii muncesc pe câmpuri mai cu spor, având mai mult chef de muncă. Femeile pregătesc pentru familiile lor mâncare. Copiii sunt veseli, auzindu-i râzând prin toate părţile.

O noapte de primăvară este ca atunci, când începi un nou început de viaţă ; este plăcut să zăreşti luna sclipind pe cerul întunecat al scurtei nopţi.
Soarele când se zăreşte din nou pe cerul palid al dimineţii, nu are nici o urma de încălzire, dar spre bucuria noastră, a tuturora, peste puţin timp începe a se încălzi, iar fluturaşii zboară neasemuit de frumos, din floare-n floare, făcându- şi jocul lor superb, iar albinuţele jucăuşe culeg vesele polenul florilor parfumate.

Anotimpul primavara este desmorţeala întregii naturi şi a animalelor, când totul este ca un nou început de viaţă, un anotimp nemaipomenit de fermecător.

* Gânduri de- ale nepoatei mele – Raluca Elena( Februarie,2012)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s