Prietenia adevarata!!


Este un mare har si un dar de la Dumnezeu sa avem ” un prieten adevarat”, un om care ” iubeste oricand”, caci “… a fi iubit pretuieste mai mult decat aurul si argintul.” ( Prov. 22: 1b)

Cat de minunat este sa ai un prieten bun si cat de mult lipseste in rugaciunile credinciosilor cererea catre Dumnezeu sa ne dea prieteni buni!! Este si dorul lui Dumnezeu, dar si rezultatul unei alegeri intelepte din partea noastra.

Inclinatia fiintei umane inspre prietenie nu se naste din nimic, ea a fost adaugata de catre Creatorul Suprem si este adanc sadita in om, incat chiar intr- o mare nenorocire, doar o simpla privire compatimitoare a unui prieten e de neinlocuit : ” O privire prietenoasa inveseleste inima..” ( Prov. 15: 30);
” Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase..” ( Prov. 16: 24) ;
” Cum inveseleste untdelemnul si tamaia inima, asa de dulci sunt sfaturile pline de dragoste ale unui prieten.” ( Prov. 27: 9).

Nici o prietenie nu se va inchega si nu va dainui decat intemeiata pe iubire, caci “… dragostea acopera toate greselile” ( Prov. 10: 12) si ” cine acopera o greseala cauta dragostea, dar cine o pomeneste mereu in vorbirile lui dezbina pe prieteni.” ( Prov. 17: 9)

Tine minte:

Pe adevaratul prieten pe care- l doresti tu, numai nenorocirea il incearca si numai iubirea il face sa ramana. Daca- ti cauti un prieten doar de nevoie o sa- l pierzi sigur la nevoie, dar daca- l cauti in iubire o sa- l ai la nevoie. Pune asadar, iubirea temelie prieteniilor tale pe care ti le doresti, dar trainice, caci numai iubirea este singura care nu s- a frant. Printre altele, sa ne amintim cuvintele Domnului Isus pe care le- a spus ucenicilor: ” Voi sunteti prietenii Mei!”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s