Posted in De' ale mele!!!

10 trucuri pentru a învăţa cu uşurinţă la examene


“Am o memorie proastă” – crede cel care nu cunoaşte căile eficiente de a stoca informaţiile. Ai obosit să pui hârtiuţe cu idei esenţiale pe fiecare pagină?

Să nu crezi că ai un cap permeabil. Secretul este de a găsi o metodă adecvată de stocare a informaţiilor. Eşti de acord că într- o încercare de a învăţa 20 de cuvinte în franceză sau un discurs de apărare a tezei sau orice altă teorie, vei recurge la metodele clasice: punem cartea sub pernă sau recitim acelaşi paragraf până la lacrimi sângeroase sau sigilăm tot spaţiul liber cu hârtiuţe stupide. Adesea, acestea sunt toate inutile. Dar ştiinţa de a memora nu este epuizată cu acestea. Da, aceasta este o stiinţă! “Nu lăsa mâinile jos şi nu crede că ai o memorie proastă. Secretul este de a învăţa cum să stochezi, alegând o metodă potrivită pentru tine. Îţi oferim cele mai interesante modalităţi. Recomand să le încerci pe toate!

1. Scrie scrisori. Studiul realizat în 2008 la Universitatea din Kyoto a arătat că dacă înainte de a începe să studiem, pentru 15- 20 de minute începem să ne amintim şi să ne scriem gândurile triste şi necazurile care au avut loc în ultimul timp, atunci eficacitatea de instruire va creşte mult. Toate informaţiile care vor veni după amintirile negative, creierul le va percepe ca un lucru învăţat fiind “rau/ negativ” şi prin urmare îl va fixa în memorie. Nu este metoda cea mai distractivă, dar chiar functionează.

2. Protejeaza mediul inconjurator. Se pare că tradiţia studenţilor de a se pregăti pentru examene la ţară este foarte înţeleaptă. Câţiva ani în urmă, psihologii de la Universitatea din Michigan au descoperit: contemplarea naturii îmbunătăţeşte funcţia cognitivă cu 20%. Apropo, nu e neapărat să mergi în afara oraşului, ci pur şi simplu să te uiţi la poze cu natura pentru 5- 10 minute e suficient.

3. Strigă mai tare. Cuvintele le memorezi cu 10% mai bine dacă le strigi. Sună stupid, dar datorită acestei metode am învăţat mai mult decât jumătate din dicţionarul Ruso-Roman. Nu neapărat să strigi, să audă toată casa “Motan-Koshka” sau “Bunica-Babushka”. E suficient să pronunţi de câteva ori, clar şi tare fiecare cuvânt în parte.

4. Fii mai expresiv. Un alt sfat pentru cei care învaţă o limbă străină dificilă: desenaţi cu gesturi toate cuvintele şi expresiile pe care le învăţaţi. Literalmente, în cazul în care înveţi conjugarea verbului “a sări”- săriţi. Iar dacă aveţi nevoie să înveţi un dialog sau o propoziţie complexă, reproduceţi o scenetă şi veţi vedea că toate vor intra în minte cu o viteză remarcabilă.

5. Ascultă- te. După ce ai învăţat unele informaţii înregistrează-le pe dictafon. Iar atunci când adormi, porneşte cu un volum uşor, această înregistrare. Această metodă este uimitor de eficientă pentru a accentua lucrurile învăţate, dar care sunt greu de amintit.

6. Nu sta pe loc. Învăţa poezii, cărţi şi cursuri, făcând cercuri prin cameră sau prin casă. Faptul e că mersul pe jos activează funcţionarea creierul, iar capacitatea dumneavoastră de a a ţine minte creşte în mod semnificativ.

7. Fă o schimbare. Dacă într- o seară trebuie să te pregăteşti pentru două examene (sau conferinţe), învaţă în camere diferite. Informaţiile pe care le învăţăm în condiţii diferite, nu se amesteca în cap.

8. Aruncă cuvinte. O metodă superbă de a învăţa un text cursiv, cum ar fi versuri sau un raport. Rescrie textul, lăsând la fiecare cuvânt doar prima literă şi învaţă-l. Bineînţeles, la început trebuie să te uiţi la versiunea originală, dar în final te vei uita doar la prima literă şi textul apare instantaneu în minte.

9. Mai mult somn. Cu cât dormi mai mult, după ce ai învăţat, mai bine vei reţine informaţiile învăţate în dimineaţa următoare. O noapte de nesomn, dimpotrivă, în mod semnificativ afectează memoria. Este mai bine să dormi câteva ore înainte de examen, decât să încerci să înveţi încă “câteva subiecte”.

10. Faceţi un sport. Pe acest subiect au fost realizate o mulţime de cercetări şi toate au confirmat că exerciţiile aerobice îmbunătăţesc fluxul sangvin cerebral şi de memorie. De exemplu, faceţi fit- bo sau un dans înainte de vă pune la învăţat .

În concluzie:
Nu vă faceţi griji referitor la examene, în viaţă totul depinde de modul tău de a gândi. Tu faci ca viaţa să fie mai frumoasă şi mai productivă.

Sursa: Nu ai să crezi??

images

Advertisements

Author:

Sunt visul din inima Lui devenit realitate !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s