Posted in De' ale mele!!!

DRAMA UNUI FIU APROAPE DE CER


(Matei 21:28-32)

1.Beneficiază de avantajele de a avea un Tată:

a) beneficiază de îngrijire, hrană, protecţie, beneficiază avantajele pe care mulţi copii nu le au,

b) beneficiază de creşterea într-un context cu o educaţie bună. Nu  creşte pe străzi pentru  a primi o creştere fără bune maniere.Trăind într-o familie, primeşte o educaţie familială.

Este un har să te naşti şi să creşti într-o familie creştină, pentru a primi o educaţie bună şi nu într-o familie în care să te formezi cu o creştere defectoasă.

2. Cunoaşte voia Tatălui cu privire la viaţa lui. Ştie clar ceea ce vrea Tatăl ca el să facă.

Nu este în necunoştinţă de voia Tatălui.

3.Este de acord cu voia Tatălui. Înţelege voia Tatălui, ştie că este necesar ca el s-o facă şi este de acord cu ea. Este persoana care este de acord cu predicile, care spune cel mai tare ,,Amin!” din biserică.

4.I se adresează Tatălui cu cuvinte înălţătoare. Îi spune ,,Doamne! ”. El nu are un vocabular vulgar la adresa Tatălui, ci I se adresează cu un vocabular foarte frumos. Persoane care spun cuvinte foarte frumoase despre Tatăl prin cântări, poezii, predici, rugăciuni, etc.

5.Face promisiuni care-L încântă pe Tatăl. Promite că face ceea ce are Tatăl pe inimă, persoane care fac promisiuni foarte frumoase Tatălui, prin vorbele lor, cântări, rugăciuni, etc.

6.Are intenţii şi planuri frumoase cu privire la voia Tatălui. Prezintă intenţiile şi planurile lui care sunt foarte frumoase cu privire la voia Tatălui.

Drama acestui fiu atât de aproape de cer :

1.Să parcurgi drumul până la cer, să fii atât de aproape de cer, dar să nu intri în el.

Să nu înţelegi că tot ceea ce contează în faţa Tatălui e ASCULTAREA , altceva nu mai conteaza deloc, dacă lipseşte ascultarea.

Să nu înţelegi că tot ceea ce a avut acest fiu ( avantajele unui Tată,cunoaşterea voii Tatălui,aprobarea voii Tatălui,cuvintele înălţătoare la adresa Tatălui,promisiunile care-L încântă pe Tatăl şi bunele intenţii şi planuri cu  privire la voia Tatălui), nu are nicio valoare dacă nu sunt însuşite de oameni care-L ascultă pe Tatăl.

Marcu 12:28-34 – să fii priceput, să înţelegi voia lui Dumnezeu înseamnă să fi  aproape de cer, dar nu să intri. Înseamnă să parcurgi drumul până la cer, dar să rămâi afară.

2.Să ştii că voia lui Dumnezeu merge înainte, chiar dacă tu o ignori, şi acest lucru să te motiveze să nu te implici în ea. Să ştii că dacă nu te implici tu, oricum lucrarea Domnului merge înainte, şi atunci n-are rost să te implici. Este o dramă pentru un om să ştie că a fost invitat să se implice în voia Tatălui, că are această posibilitate şi totuşi să zică : ,, lucrarea Domnului mege şi fără mine; n-are rost să ma implic eu.”

3.Tatăl să decidă să ma înlocuiască cu alţii, pentru că eu ignor voia Sa. Dacă eu nu vreau să lucrez, Dumnezeu transformă alte vieţi, le prelucrează inima şi ele vor lucra ceea ce n-am vrut eu să fac. Primul fiu este unul încăpăţânat, cu atitudini neplăcute, dar ceva s-a întâmplat cu inima lui, încât i-a părut rău pentru comportamentul lui de până acum , şi a decis să meargă sa-L asculte pe Tatăl. Dacă eu, care cunosc voia Tatălui, mă opun să lucrez, Tatăl va modela alte inimi, care mai înainte au fost împietrite, şi ele vor face voia Sa.

4.Să rămân cu atitudini care sunt aproape de cer, dar să nu intru în cer, pentru că am ales neascultarea.

Cea mai mare dramă a unui fiu aflat aproape de cer , este să fie aproape de cer dar să nu intre în cer.

Articol scris de: Silviu Luncan

credinta

Sursă photo: DE AICI

Advertisements

Author:

Sunt visul din inima Lui devenit realitate !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s