Infloreste acolo unde esti


20180506_1231162046327356.jpg
PhotoCredit: Perla Suferintei

“ Dumnezeu te-a creat ca să înflorești și să progresezi neîncetat.

Te-a proiectat din punct de vedere spiritual pentru abundență emoțională și spirituală în fiecare anotimp al vieții tale. Planul Său nu a fost niciodată ca tu să te zbârcești din punct de vedere emoțional și să fii zdrobit(ă) de mânie, depresie și îngrijorări.

Dumnezeu știa că toți aveam să experimentăm furtuni vicioase și poluare culturală, dar în geniul Său creator a pregătit o cale pentru ca noi să rămânem legați la Viță atunci când au loc schimbările capricioase ale vremurilor. Voia Lui Dumnezeu pentru tine este să prosperi în toate domeniile vieții, inclusiv cel emoțional!

„A înflori” este un cuvânt evreiesc bogat în semnificații și utilizare. Întotdeauna se referă la ceva sau cineva care crește în ciuda nedoritelor obstacole și limite. „Înfloritor” este un cuvânt ce ilustrează o plantă destinată să crească abundent indiferent de climă sau secetă.

Psalmistul declară că „omul neprihănit va înflori precum palmierul”. Dacă Biblia folosește cuvântul „neprihănit” pentru a descrie o persoană, înseamnă că aceasta este anume aleasă pentru a se conecta cu Dumnezeu. Prin urmare, vei prospera direct proporțional cu legătura ta cu Dumnezeu! Dacă alegi să te încălzești zilnic la adăpostul prezenței Sale și să-ți petreci timp în Cuvântul Lui Dumnezeu și în rugăciune, viața ta va fi o imagine distinsă a creșterii care provine din conectarea ta la neprihănirea Lui.

Mulți creștini sunt conectați mai mult la durerea trecutului în loc să fie conectați zilnic la adevărul prezenței Lui Dumnezeu. Din punct de vedere emoțional, chiar contează dacă citești sau nu Biblia zilnic. Din punct de vedere emoțional, chiar contează dacă te închini sau nu, în ciuda dezamăgirii. Din punct de vedere emoțional, chiar contează dacă te rogi pentru cei care au fost aspri față de tine.

Când alegi corect, Dumnezeu va facilita creșterea! Vei începe să crești în ciuda obstacolelor și limitelor, atât spiritual cât și emoțional, pentru că primești viață din Dumnezeu. Roada Duhului te va transforma miraculos într-o persoană care are caracterul și personalitatea Lui Dumnezeu.

Trebuie să lucrezi în tandem cu Dumnezeu până răspunsurile tale emoționale la climatul din jurul tău sunt rezultate ale legăturii tale profunde și bogate cu El.”

„Cel drept va înflori ca palmierul, va crește ca un cedru în Liban. Cei sădiți în casa DOMNULUI vor înflori în curțile Dumnezeului nostru. Ei vor aduce rod și la bătrânețe; vor fi grași și înfloritori; Ca să arate că DOMNUL este integru; el este stânca mea și nu este nedreptate în el.”

Psalmii 92:12-15 

 

 

One thought on “Infloreste acolo unde esti

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s