Predare


Sunt în Hristos, Domnul meu, iar Tatăl Lui este și Tatăl meu…

Sunt iubită și îmi doresc să- mi arate ce va face El prin mine…

De multe ori, sufletul este doborât de sentimente de respingere… Însă, descoperindu- L, am experimentat puterea Crucii Lui…

Îmi predau duhul;

Îmi predau viața independentă a firii;

Moarte TUTUROR ambițiilor;

Moarte lăudăroșeniei;

Moarte mândriei;

Moarte de a impresiona pe alții;

Moarte credinței mele firești din trecut.

Moartea mea înseamnă Înviere în Domnul meu!

Vreau o viață sfântă, liberă de pofte perene ale firii pământești.

PhotoCredit: Perla Suferinței (click)

6 thoughts on “Predare

 1. Acest lucru nu il face omul ci doar Dumnezeu. De exemplu, nasterea din nou, aceasta nu se face din luarea unei decizii, pentru ca nu este din sânge, nici din voia firii oamenilor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu, dupa cum ne este spus la (Ioan 1:13).
  Mai intai trebuie inteles cine este Dumnezeu si acest lucru nu vine din citirea sau ascultarea invataturilor pe care le dau oamenii, nici din oarece experiente sau cautari pe care le poate face omul, ci doar din Dumnezeu.
  El da lumina omului placut Lui si fiind Creatorul tuturor lucrurilor, este deci este Stapan peste toti si peste tot. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El. (Ioan 1:3)
  Prin urmare Sfinta Scriptura adevereste ca pe unii oameni El ii impietreste, iar de altii are mila. Este Stapan, cine poate sta împotriva voiei Lui?”
  El spune: „Voi avea milă de oricine-Mi va plăcea să am milă şi Mă voi îndura de oricine-Mi va plăcea să Mă îndur.” (Romani 9:15) Iar la versetul 18 este zis: Astfel, El are milă de cine vrea şi împietreşte pe cine vrea.
  Aşadar nu atârnă nici de cine vrea, nici de cine aleargă, ci de Dumnezeu, care are milă. (vs 16)
  Numai ca omul trebuie sa-si recunoasca starea lui.
  Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac. (Romani 7:18)
  Omul afla ca Legea lui Dumnezeu este buna si dreapta, dar are trup de moarte si acest trup este vândut rob păcatului. Chiar daca ar vrea sa implineasca Legea, totusi el nu are putere fiindca el nu face ce vrea, ci face ceea ce urăşte, pentru ca pacatul care este lipit de el (Romani 7:14-15).
  Doar Dumnezeu poate sa-l dezlipeasca pe om de trupul lui de moarte (vs 24).
  Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!… (Romani 7:25a)
  Aceasta lucrare este a lui Dumnezeu in exclusivitate si nu apartine omului care ar vrea, nici a vreunui lider religios sau a unei adunari sau “biserici”, si nici macar a vreunei organizatii.
  Doar un astfel de om nascut din nou din Dumnezeu poate intr-adevar sa spuna: Acum dar nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemnurile Duhului. (Romani 8:1)

 2. Frumoase gânduri exprimate-n rânduri !

  “Cei rătăciţi cu duhul vor căpăta pricepere şi cei ce cârteau vor lua învăţătură.”

  “Dar şi ei se clatină de vin şi băuturile tari îi ameţesc; preoţi şi proroci sunt îmbătaţi de băuturi tari, sunt stăpâniţi de vin, au ameţeli din pricina băuturilor tari; se clatină când prorocesc, se poticnesc când judecă.”

  O dupa amiaza binecuvântata, învesmântata în dragoste curata, draga Perla minunata !

 3. O, dacă omul ar înţelege gândurile lui Dumnezeu, dar … întrucât n-au cunoscut neprihănirea pe care o dă Dumnezeu, au căutat să-şi pună înainte o neprihănire a lor înşişi … (Romani 10:3).
  „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele”, zice Domnul.
  „Ci, cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre. (Isaia 55:8-9)

  Dar mă tem ca, după cum şarpele a amăgit pe Eva cu şiretlicul lui, tot aşa şi gândurile voastre să nu se strice de la curăţia şi credincioşia care este faţă de Hristos.
  În adevăr, dacă vine cineva să vă propovăduiască un alt Isus, pe care noi nu L-am propovăduit, sau dacă este vorba să primiţi un alt duh pe care nu l-aţi primit, sau o altă evanghelie, pe care n-aţi primit-o, o, cum îl îngăduiţi de bine! (2 Corinteni 11:3-4)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s