Transformare


„Căci Domnul este Duhul, și unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia. Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului și suntem schimbaţi în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.”
(
‭‭2 Corinteni‬ ‭3:17-18‬ ‭VDC‬‬ )

Tendința noastră este de a- i schimba pe cei din jur așa cum dorim noi. Însă, lucrurile nu stau chiar așa. De cele mai multe ori, alegem să fim voluntari pentru o Metamorfoză reală.

A fi transformat înseamnă să fi schimbat prin lucrarea Duhului Sfânt, și nu într- o formă cosmetică zilelor noastre, care are de- a face cu superficialul, ci într- un mod profund, care să dureze.

În fiecare zi trebuie să alegem să avem un caracter ca al Domnului Isus. Această permanentă schimbare, trebuie să reflecte în noi caracterul Său.

Singuri nu putem face această schimbare. Este lesne de înțeles acest adevăr. Însă, în cartea Romani 8:26, tragem o concluzie: începutul transformării, reînnoirii vine din interior spre exterior. Pentru că, numai Cuvântul Său restaurează, dă pace acolo unde este haos, dă speranță, oferă victorie etc. Doar Duhul Sfânt ne descoperă fiecare domeniu din viața noastră care nu este pe placul Său.

“ Dumnezeul păcii să vă sfințească El Însuși pe deplin; și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.”

( 1 Tesaloniceni 5:23)

5 thoughts on “Transformare

 1. Frumoase si nobile gânduri, exprimate în acest text;
  Într-adevar, cu cât vom privi mai atent în oglinda, prin Lumina Cuvântului lui Dumnezeu, cu atât ne vom vedea mai limpede si mai clar, imperfectiunile propriilor “vesminte”, cautând sa le îndepartam, curatam, pentru ca în odaia de nunta a Mirelui doar îmbracati în “vesminte’ spalate în sângele mielului putem sa intram.
  “Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine”
  Un sfârsit de saptamâna linistit, binecuvântat cu pace si sfintit prin Cuvânt, draga Elly !

 2. “De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.
  Căci, pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie Cel Întâi Născut dintre mai mulţi fraţi.
  Şi pe aceia pe care i-a hotărât mai dinainte, i-a şi chemat, şi pe aceia pe care i-a chemat, i-a şi socotit neprihăniţi, iar pe aceia pe care i-a socotit neprihăniţi, i-a şi proslăvit.”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s