Laminina


Etimologia cuvântului

laminine, s. f. / laminln. [Lat. lamina = iamd.1 foaie. suborn, -ină.] Termen generic pentru un complex glicoproteic constituent al “lamei bazale, cu Mr 850 kDa, alcătuit din trei lanțuri polipeptidice denumite laminina A (400 kDa și peste 3 000 de aminoacizi), laminina B, (230 kDa), fiecare dintre aceste două lanțuri având circa 1 500 de aminoacizi. Cele trei lanțuri formează un trimer în formă de cruce, la nivelul căruia fiecare lanț prezintă domenii globulare funcționale. Prin domeniile funcționale, I. se leagă de receptorii specifici de pe suprafața celulelor, dar și de componente ale matricei extracelulare ca *heparan sulfa-tul și *colagenul tip IV. Receptorul pentru I., cu M,. b7 kDa, aparține familiei *integrinelor. Genele codante pentru 1. se află pe cromozomul 18 pentru lanțul A, iar pentru lanțurile B, și B; pe cromozomul 1. L. au ca proprietate majoră legarea componentelor matricei extracelulare între ele, dar și cu membrana celulară (împreună cu alte glicoproteine ca: *fibronectina, *trombo-spondina, “tenascina etc.).

De asemenea, Laminina ar fi implicată și în procesele de *angiogeneză, producând alinierea celulelor endoteliale în tuburi capilare, precum și în producerea “meta-stazelor.

Aceasta este explicația stiințifică, iar noi vedem în ea mâna lui Dumnezeu încă de la CREAȚIE, și chiar de atunci Dumnezeu a pregătit pentru noi acest sacrificiu SUPREM din dragoste pentru noi. De la Adam până la noi toți oamenii, buni sau rai, sunt în viață din cauza aceasta, că Dumnezeu a pus în noi LAMININA, corpuri frumoase sau mai puțin frumoase.

Dumnezeu a pus în tine ADN- ul din clipa în care te- a creat, ceea ce trebuie să fii pe pământul acesta, pentru gloria Lui. Fiecare ADN poartă codul genetic și limbajul lui Dumnezeu, cine trebuie să fii tu pe pământ ca să îți îndeplinești destinul. Tu ai între 60- 100 trilioane de celule / ADN, purtând codul genetic pus de Dumnezeu în organismul tău. Tu trebuie să activezi prin post și rugăciune potențialul pus în ADN- ul tău de la început, prin prezența Sa în viața ta, prin Duhul Sfânt.

Dr. Rodica Maloș

laminina

Leave a comment