Yehova Iire


DUMNEZEU VA PURTA DE GRIJĂ

Adevărat este acest nume și experimentat de mine în tot acest an care tocmai a trecut.

Am văzut cu ochii mei cum El a purtat de grijă în orice domeniu al ființei mele întregi.

Anul ce tocmai s- a sfârșit, a fost un an al provocărilor din toate punctele de vedere. Am văzut purtarea Sa de grijă în toată această pandemie; în tot acest haos, El a făcut ordine în viața mea.

Am trăit multă vreme în nesiguranță, însă am văzut Mâna- I întinsă peste mine și cum a vegheat asupra mea neîncetat. M- am odihnit la “umbra aripilor Sale”. ( Psalm 91: 1)

Am fost înconjurată de oameni după inima Sa; au fost răni vindecate. El mi- a oferit un adăpost când nu aveam unde merge ( PS. 91: 2); a netezit calea sub pașii mei.

Doamne,

doresc să mă înveșmântezi cu mantia sfințeniei Tale, păstrându- mi inima curată înaintea Ta.

“ Hainele să- ți fie albe, în orice vreme, și untdelemnul să nu- ți lipsească de pe cap.”

Eclesiastul 9:8

Mi- ai fost Adăpost în zilele înnegurate de durere- fă- mi inima un sanctuar!

Da! Mi- a purtat de grijă și sunt încredințată că o va face și în acest an.

Arhivă personală- Perla Suferinței

8 thoughts on “Yehova Iire

 1. Frumoase gânduri, exprimate-n rânduri !

  Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii !

  Un week-end magic, minunat, luminat, un an nou binecuvântat, în toate aspectele si dimensiunile perceptiei vietii, draga Elly !

 2. Eu o sa-ti spun ceea ce stiu, Yehova nu este Dumnezeu. Yehova e razbunator, indeamna la sacrificii, razboi, etc…si mai e ceva, cere obedienta.
  Oare acesta e Dumnezeu?
  Vechiul Testament are multe capcane.
  Cel care ti-a purtat de grija este cineva mult superior lui Yehova.
  Nu vreau sa te schimb de la calea ta, e dreptul tau sa crezi ceea ce doresti.

 3. sticri ? Eu Pun mâna pe Biblie și o rup în două, apoi arunc vechiul testament că-i plin de sânge, așa-i ?
  Nu știu de unde vă inspirați voi, dar în toată Biblia nu am citit așa ceva, nici în Coran.?!

  Uite o definiție așa simplă pentru tine: Domnul din vechiul testament este același cu Domnul din noul testament, iar Domnul din noul testament este Yehova; adică Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat..!
  În noul testament nu s-au făcut sacrificii ?
  Păi cine sa jertfit pentru noi, știi?
  Nici într-o carte de istorie nu este atâta sânge, cât este în noul testament, numai că, spre deosebire de acesta, este sânge divin..dat pentru noi ca să nu mai fie nevoie de alte sacrificii.
  Legea mozaică era pe principiul: ochi pentru ochi, și dinte pentru dinte. Dar a trebuit să vină un Mântuitor să ne scape de sacrificii, sânge și răzbunări. Și-a dat sângele Sau, pentru ca să avem intrare liberă la El, fără sacrificiul mozaic care nu putea mântui pe nimeni.

  Atâta timp cât va exista un demon, va exista și sânge, pentru că satana nu știe altceva să facă decât să “junghie, să fure și să prăpădească”. Noi oamenii nu ne putem lupta cu el dar avem pe cineva care o poate face: este Yehova, adică Dumnezeul din vechiul testament, care este același cu cel din noul testament.
  Când îl va distruge pentru totdeauna pe deavol, atunci nu vor mai fi războaie, sacrificii și sânge.. Satana este fondatorul tuturor războaielor, urii și al orgoliului.

  No, Iartă-mă, am fost cam nevorbit și am intrat așa nepoftit peste comentariul tău !
  De obicei nu mă contrazic cu nimeni, mai ales pe chestii spirituale, dar nu pot nici să tac când văd pe cineva că amestecă lucrurile.. Te Salut !

  1. Si eu te salut Rofstef! Nu am nimic cu credinta ta, ti-o respect, cu toate ca lucrurile nu stau asa in vechiul testament iar in nout testament e “putin altceva”.
   Religiile au fost create pt a stapani masele de.oameni. S-a plecat de la ceva adevarat care apoi a fost rastalmacit, mistificat, inventat, etc, si toate astea dupa necesitatile celor care-si dorea subjugarea maselor si obedienta lor.
   La mine pe blog se gasesc multe detalii dar nu e locul aici sa-mi fac reclama si nici nu doresc.
   Iti spun doar sa cauti pe net “anunnaki jehova” si o sa vezi singur. O sa vezi ce scrie inclusiv in tablitele sumeriene despre asta….sunt multe de spus.
   Iti spun doar atat, nu ai nevoie de nici macar un popa sau o biserica pt a te conecta cu Sursa-Creatorul deoarece o scanteie a acestei Surse se afla in tine, e o parte a sufletului tau…

   1. O să luăm bătaie de la perluță pentru că facem polemici spirituale pe pagina dumneaei..așa că rămân la cele spuse în mesajul anterior.
    Nu am ce povesti cu tine, pentru că se pare că privim lucrurile din unghiuri diferite, și avem la bază teorii și învățături total opuse despre spiritualitate, și niciodată nu vom ajunge nici măcar la un numitor comun.
    Degeaba ți-aș spune acum 100 de motive să nu cred ca tine, pentru că tu o să vii cu 101 “dovezi” contrarii, așa că ar fi de prisos să începem ceva care nu se va sfârși..

    Ce pot să spun este că eu n-am citit doar Biblia și cărți spirituale, așa că ceea ce îmi spui tu mie mi se pare cam dubios. Este o învățătură care mă sperie, pentru că este diferită de multe concepte și teorii despre acest subiect, iar eu unul nici măcar nu sunt curios despre acest gen de abordări..

    sticri, mergi cu dumnezeul tău, iar noi ceilalți rămânem cu al nostru, poate cândva se vor întâlni stăpânii la o ședință și vor face pace..pentru că am avut impresia că vorbim despre doi dumnezei diferiți.. În fine, eu mă opresc aici..
    Cele bune, prietene !

    1. Este adevarat ceea ce tu spui ca sunt argumente de ambele parti.
     Nu doresc deloc sa impun punctul meu de vedere, te rog sa o iei ca pe o opinie si nimic mai mult. Fiecare e liber sa creada si sa practice ce religie sau credinta doreste. Daca ma nasteam in Israel as fi zis ca Abraham e “cel adevarat”, daca eram la arabi, poate Mohamed era “cel adevarat”, s.a.m.d……
     Simplul fapt ca in diverse parti ale lumii oamenii au credite “stramosesti” diferite ar trebui sa ne dea de gandit, ..de gandit,…de gandit…😊

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s